Kansansääennustuskilpailu

Ruukin kyläyhdistys on järjestänyt vuodesta 2005 lähtien kansansääennustuksen SM-kilpailuja. Kisassa sääennustajat ovat päässeet kahdesti vuodessa esittämään näkemyksiään tulevista ilmanaloista. Kilpailu on kutsukilpailu ja viime vuosina osallistujia on ollut viitisentoista.

Kilpailun aikataulu:

Talvisääennustuskaavakkeet lähetetään osallistujille lokakuussa ja kilpailun voittajat julkistetaan Ruukin puutarhamessuilla toukokuussa Hevosurheilukeskuksella.

Kesäsäätä pääsee povaamaan maaliskuussa ja kisan voittaja selviää Ruukin luomumarkkinoiden yhteydessä syyskuun puolivälissä.

Kilpailuissa pyydetään sääprofeettaa ennustamaan tiettyjen päivämäärien säätilanne sekä tulevien kuukausien yleistilanne. Kilpailun tuomari tarkastaa viralliset säätilat ennustuspaikkakuntia lähinnä olevilta sääasemilta.

Ja ennustusmenetelmät? Kuka ennustaa kirkon seinästä, kuka eläinten liikkeistä. Tyyli on vapaa.

Kilpailuun voi osallistua lähettämällä yhteystietonsa sähköpostilla osoitteeseen ruukinkylayhdistys@gmail.com. Paluupostissa saa sääennustuskaavakkeet.

Osallistumalla kilpailuun hyväksyt tietosuoja-asetuksen mukaisen tietosuojaselosteen, jonka voit kokonaisuudessaan lukea tästä.

Tuloksia:

Talvisää 2017-2018 (julkaistu 19.5.2017):
1. Aarne Juhonsalo, Oulainen
2. Eero Könönen, Reijola
3. Unto Riihiluoma, Vanhakylä

Kesäsää 2017 (julkaistu 9.9.2017):
1. Unto Riihiluoma
2. Leila Välimäki
3. Jorma Alasimonen