29. kesäkuuta 2013

Opastettuja kävelykierroksia Pitäjäpäivien aikaan

Viime pitäjäpäivillä kerättyä palautetta.
Kyläläiset ovat toivoneet esille Ruukin - ja toki myös muiden kylien - historiaa. Nyt tämä toteutuu Pitäjäpäivien aikaan, kun eri kylillä (Siikajoenkylä 1.7., Ruukki 3.7. ja Paavola 4.7.) järjestetään opastettuja kyläkierroksia. Unohtamatta myöskään muiden kylien iltatapahtumia: Revonlahden Tuulivoima-porinailtaa (ti 2.7.) ja Luohuan lauluiltaa (pe 5.7)

Keskiviikkona 3.7. klo 18 starttaa Ruukin pääkirjaston edestä kävelykierros Katinhännän suuntaan. Mitä merkkejä teollisesta historiasta löytyy? Kävelykierroksella on mukana opas, mutta myös osallistujat saavat kertoilla tarinoita ja muistoja eri paikoista. Rupattelua kylän asioista voidaan jatkaa retken jälkeen iltakahvin äärellä kirjastolla, jossa voi myös tutustua Ruukki-aiheiseen kirjallisuuteen ja ostaa itselleen Ruukki-postikortteja. Tapahtuma on maksuton.

Lauantain 6.7. toritapahtuman yhteydessä järjestetään maksuttomia Teollisuuspolku-kierroksia Yrityspuiston alueelle. Kierrokset alkavat klo 11 ja klo 13. Lähtö Osuuspankin parkkipaikalta. Oppaana toimii Risto Vilmusenaho. Kierrokset järjestää Ruukin kyläyhdistys yhteistyössä Nouseva Rannikkoseutu ry:n kanssa. Nyt kannattaa hyödyntää tilaisuus käydä kurkistamassa vanhaan teollisuusmiljööseen! Vastaavaa ei löydy muualta Pohjois-Suomesta!

1 kommentti:

  1. Joku oli kommentoinut, että Ahlströmin entinen työntekijä tms. olisi sopivampi opas. Onnistuin vahingossa poistamaan kommentin, kun yritin siihen vastata...Pahoittelut.
    Ilman muuta, mikäli näitä opastuksia vielä järjestetään, otetaan vastaan hyviä opasehtotuksiakin. Ei muuta kuin ilmoittautuminen kyläyhdistykselle. Viime kesän opastuksesta saimme erittäin hyvää palautetta, henkilöllä on laaja-alainen tietämys alueen historiasta.

    VastaaPoista

Jätä rohkeasti kommenttisi! Voit kirjoittaa viestisi myös anonyymisti valitsemalla nimeksi "Nimetön"..